Norjan parhaat kesälomakohteet?

Norjalla on paljon tarjottavaa kesälomakohteina, ja monilla niistä on ainutlaatuiset luonnonkauneudet. Tässä muutama esimerkki:

 1. Lofootit: Tämä saariryhmä tarjoaa upeita maisemia, mukaan lukien jyrkät vuoret, syvät vuonot, rauhalliset rannat ja kristallinkirkkaat vedet. Voit patikoida, kalastaa, meloa tai vain ihailla upeaa luontoa. Kesällä voit myös nähdä keskiyön auringon.
 2. Oslo: Norjan pääkaupunki on täynnä historiaa ja kulttuuria. Kesällä voit vierailla monissa museoissa, kuten Viking Ship Museumissa, tai nauttia auringosta yhdellä monista kaupungin rannoista. Älä unohda käydä Vigeland-puistossa, joka on tunnettu ainutlaatuisista veistoksistaan.
 3. Bergen: Tämä kaupunki on tunnettu värikkäistä puutaloistaan ja upeasta luonnostaan. Voit kävellä pitkin kuuluisaa Bryggenin rantakatua, vierailla Fisketorgetin (kalatori) tai kiivetä ylös Fløyen-vuorelle nauttimaan upeista näkymistä.
 4. Geirangerfjord: Yksi Norjan kauneimmista vuonoista ja UNESCO:n maailmanperintökohteista. Voit tehdä veneretken vuonolla tai patikoida ympäröiville vuorille.
 5. Tromsø: Tämä pohjoinen kaupunki on tunnettu keskiyön auringostaan kesäaikaan. Voit myös nauttia retkeilystä tai kalastuksesta lähistön vuorilla ja järvillä.
 6. Atlantic Road (Atlanterhavsveien): Tämä 8,3 kilometrin pituinen tie on yksi maailman ainutlaatuisimmista ajoreiteistä, sillä se kulkee kahdeksan sillan yli saarten ja luotojen välillä.
 7. Preikestolen (Saarnastuoli): Yksi Norjan kuuluisimmista nähtävyyksistä. Se on massiivinen kalliojyrkänne, josta avautuu huikeat näkymät yli Lysefjordin. Retki Preikestolenille vaatii jonkin verran vaivannäköä, sillä sinne pääsee vain patikoimalla.

Muista, että Norjan sää voi olla arvaamaton, jopa kesällä, joten varustaudu sään mukaan ja tarkista aina paikalliset olosuhteet ennen retkelle lähtöä.

Millainen on Norjan hintataso verrattuna Suomeen?

Norja on tunnettu korkeasta elintasostaan ja hintatasostaan, joka on yleisesti ottaen korkeampi kuin Suomessa. Norjassa asuminen, ruoka, alkoholi, ravintolapalvelut ja liikenne ovat yleensä kalliimpia kuin Suomessa.

Asioiden hinnat vaihtelevat kuitenkin paljon sijainnin mukaan. Esimerkiksi Oslossa ja muissa suurissa kaupungeissa hinnat ovat korkeammat kuin maaseudulla. Toisaalta, Norjan luonto on ilmaista ja tarjoaa paljon mahdollisuuksia ulkoiluun ja retkeilyyn.

Tässä muutamia esimerkkejä Norjan hintatasosta (hinnat ovat suuntaa-antavia ja voivat vaihdella):

 • Ateria keskihintaisessa ravintolassa: 200–300 NOK (noin 20–30 euroa)
 • Pintti olutta baarissa: 80–100 NOK (noin 8–10 euroa)
 • Leipäpussi: 25–40 NOK (noin 2.5–4 euroa)
 • Litra maitoa: 15–20 NOK (noin 1.5–2 euroa)
 • Bussilippu (yksi suunta): 30–50 NOK (noin 3–5 euroa)

Missä on Norjan parhaat uimarannat?

Vaikka Norja ei ole tunnettu uimarannoistaan samalla tavalla kuin esimerkiksi Etelä-Euroopan maat, sen rannikkoalueilla ja järvenrantakaupungeissa on silti kauniita rantoja, joista voit nauttia kesällä. Tässä on muutamia esimerkkejä:

 1. Solastranden, Stavanger: Solastranden on yksi Norjan tunnetuimmista ja suosituimmista rannoista. Se sijaitsee Stavangerin lähellä, ja sen hiekkaranta on noin 2,3 km pitkä.
 2. Huk Beach, Oslo: Tämä on suosittu ranta Oslossa, joka sijaitsee Bygdøyssä. Rannalla on sekä hiekkaa että nurmikkoa, ja siellä on mahdollista uida, auringonottaa tai piknikillä.
 3. Bystranda, Kristiansand: Bystranda, jota kutsutaan myös nimellä ”Kaupungin ranta”, sijaitsee Kristiansandin keskustassa. Siellä on hienoa hiekkaa, uima-allas ja pitkä rantapromenadi.
 4. Hellestøstranden, Stavanger: Hellestøstranden on toinen kaunis hiekkaranta Stavangerin alueella. Se on suosittu paikka sekä auringonottoon että leijalautailuun.
 5. Mjelle Beach, Bodø: Mjelle Beach sijaitsee pohjoisessa, Bodøn lähellä. Sen ainutlaatuisuus johtuu punaisesta ja valkoisesta hiekasta, joka tekee rannasta erityisen kauniin.
 6. Unstad Beach, Lofoten: Unstad on yksi Lofotenin saariston suosituimmista rannoista, ja se on erityisen suosittu surffaajien keskuudessa. Vaikka vesi voi olla viileää, upeat maisemat tekevät siitä vierailun arvoisen.
 7. Grotlesanden, Bremanger: Tämä upea valkoisen hiekan ranta sijaitsee Fjord Norjassa, Bremangerin alueella. Sen upeat maisemat ja kristallinkirkas vesi tekevät siitä ihanteellisen paikan rentoutumiseen ja uimiseen.

Jätä kommentti