New Yorkin parhaat nähtävyydet?

New Yorkissa on lukuisia nähtävyyksiä ja kohteita, jotka houkuttelevat matkailijoita ympäri maailmaa. Tässä on joitakin kaupungin suosituimpia nähtävyyksiä:

 1. Vapaudenpatsas ja Ellis Island: Nämä ikoniset maamerkit ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia. Voit ottaa lautan Manhattanilta molempiin paikkoihin.
 2. Central Park: Tämä valtava kaupunkipuisto on täydellinen paikka kävelyyn, pyöräilyyn, piknikille tai vain rentoutumiseen suurkaupungin sykkeestä.
 3. Times Square: Tämä kirkkaasti valaistu alue, joka on täynnä mainostauluja, on yksi maailman tunnetuimmista kaupunkinäkymistä.
 4. Broadway: Broadwayn teatterit tarjoavat laajan valikoiman musikaaleja ja näytelmiä. Katsomassa käyminen on ehdoton kokemus.
 5. Empire State Building: Tämä on yksi maailman tunnetuimmista rakennuksista. Sen näköalatasanteelta on upeat näkymät yli koko kaupungin.
 6. Metropolitan Museum of Art (Met): Tämä on yksi maailman suurimmista ja tärkeimmistä taidekokoelmista.
 7. 9/11 Memorial and Museum: Tämä muistomerkki ja museo World Trade Centerin terrori-iskun paikalla on voimakas ja koskettava kokemus.
 8. Brooklyn Bridge: Kävely tämän kuuluisan sillan yli tarjoaa upeita näkymiä Manhattanin skylineen.
 9. High Line: Tämä entinen rautatie on muutettu kauniiksi, kohotetuksi puistoksi, josta on upeat näkymät kaupungin länsipuolelle.
 10. Museum of Modern Art (MoMA): Tämä museo on yksi maailman johtavista modernin ja nykytaiteen museoista.

Tämä on vain pieni otos siitä, mitä New Yorkilla on tarjota. Kaupungissa on paljon enemmän nähtävää ja tehtävää, mukaan lukien erilaisia kaupunginosia, kuten Chinatown ja Greenwich Village, sekä monia erilaisia ruokapaikkoja, kauppoja, taidegallerioita ja paljon muuta.

Mitkä ovat siisteimmät baarit New Yorkissa?

New Yorkin ”underground” baariskene on elinvoimainen ja monipuolinen, josta löytyy jotakin jokaiseen makuun. Tässä on muutamia suositeltavia paikkoja:

 1. Please Don’t Tell (PDT): Tämä speakeasy-tyylinen baari sijaitsee East Villagessa hot dog -ravintolan takana. Sinun täytyy soittaa koppiin jukeboksista päästäksesi sisään.
 2. Little Branch: Tämä kellaribaari sijaitsee West Villagessa. Paikka on tunnettu erinomaisista cocktaileistaan.
 3. Apothéke: Tämä Chinatownissa sijaitseva baari on inspiraationsa saanut 1800-luvun Euroopan apteekeista. Drinkkilista on järjestetty ’käsikirjojen’ mukaan, ja cocktaileja kutsutaan ’lääkkeiksi’.
 4. Death & Co: Tämä East Village -baari on yksi kaupungin tunnetuimmista speakeasy-baareista ja se on tunnettu siitä, että se on johdattanut nykyaikaisen cocktailkulttuurin New Yorkissa.
 5. Fig 19: Tämä baari sijaitsee taidegallerian takana Lower East Sidella. Se on erinomainen paikka, jos etsit rauhallisempaa ja intiimimpää tunnelmaa.
 6. Angel’s Share: Tämä japanilaistyylinen baari on piilotettu sushi-ravintolan toiseen kerrokseen East Villagessa. Se on tunnettu taidokkaista ja uniikeista cocktaileistaan.
 7. Attaboy: Tässä Lower East Side -baarissa ei ole valikkoa. Kerro vain baarimikolle mistä pidät, ja hän luo sinulle räätälöidyn cocktailin.
 8. Dear Irving: Tämä baari Gramercyssa vie sinut aikamatkalle eri historiallisiin aikakausiin. Kukin huone on sisustettu eri aikakauden mukaan, aina 1960-luvun JFK-aikakauden takahuoneesta Victorian ajan etuhuoneeseen.

Muista aina tarkistaa avausajat ja pääsymaksut (jos sellaisia on) ennen kuin menet, koska ne voivat vaihdella. Ja koska monet näistä paikoista ovat suosittuja, sinun kannattaa varautua siihen, että joudut ehkä odottamaan päästäksesi sisään.

New Yorkin parhaat kohtuuhintaiset ravintolat

New York Cityn ruokaskene on monipuolinen, ja kaupungista löytyy runsaasti kohtuuhintaisia ravintoloita, jotka tarjoavat erinomaista ruokaa. Tässä on joitakin suosittuja vaihtoehtoja:

 1. Katz’s Delicatessen: Tämä Lower East Side -deli on kuuluisa pastrami- ja corned beef -voileivistään. Se on ollut olemassa yli 100 vuotta ja tarjoaa runsaasti perinteistä New York -tyylistä deliruokaa.
 2. Shake Shack: Alun perin hot dog -kojuksi Madison Square Parkissa perustettu Shake Shack on nyt kansainvälinen ketju. Sen hampurilaiset, ranskalaiset ja milkshakeit ovat suosittuja ja kohtuuhintaisia.
 3. Joe’s Shanghai: Tämä ravintola Chinatownissa ja Flushingissa on kuuluisa xiao long bao -dumplingeistaan (höyrytettyjä possun ja rapu dumplingeja). Se on suosittu sekä paikallisten että turistien keskuudessa.
 4. The Spotted Pig: Tämä gastropub West Villagessa tarjoaa brittiläistä ja italialaista keittiötä. Sen tunnetuin annos on ranskalaisilla perunoilla varustettu Juusto-burgeri.
 5. Roberta’s: Tämä pizzapaikka Brooklynin Bushwickissa on tunnettu puu-uunissa paistetuista pizzoistaan. Roberta’s tarjoaa myös laajan valikoiman muita italialaisia ruokia.
 6. Xi’an Famous Foods: Tämä ketju tarjoaa Länsi-Kiinan ruokia, kuten mausteisia lihakastikkeita ja hand-pulled nuudelit. Xi’an Famous Foods -ravintoloita on ympäri kaupunkia.
 7. Mamoun’s Falafel: Tämä edullinen Lähi-idän pikaruokapaikka on erityisen tunnettu falafeleistaan. Mamoun’s on toiminut West Villagessa vuodesta 1971 ja on laajentunut useisiin muihin paikkoihin.

Muista, että New Yorkin ruokaskene on jatkuvasti muuttuva, joten uusia, kiinnostavia ja edullisia paikkoja ilmestyy koko ajan!

Jätä kommentti