Mitkä urheilulajit maksavat alle 100€/kk?

On useita urheilulajeja, joita voi harrastaa alle 100 eurolla kuukaudessa. Tässä on muutamia esimerkkejä:

 1. Joukkuelajit: Jalkapallo, koripallo, salibandy, lentopallo, jääkiekko.
  • Hinta-arvio: Jäsenmaksut ja seuran kustannukset vaihtelevat, mutta usein jäsenmaksut voivat olla noin 30-70 euroa kuukaudessa.
 2. Ryhmäliikunta: Zumba, spinning, bodypump, jooga.
  • Hinta-arvio: Useat kuntosalit tarjoavat ryhmäliikuntatunteja, jotka sisältyvät kuukausijäsenyyteen. Jäsenyyden hinnat vaihtelevat, mutta budjettiisi sopiva vaihtoehto voi olla noin 40-80 euroa kuukaudessa.
 3. Kamppailulajit: Judo, karate, taekwondo, nyrkkeily, brasilialainen jiu-jitsu.
  • Hinta-arvio: Kamppailulajiseuran kuukausijäsenyys voi maksaa noin 50-100 euroa kuukaudessa, sisältäen valmennuksen ja harjoittelumahdollisuudet.
 4. Tanssi: Baletti, hip hop, salsa, tanssisarjat, latinalaistanssit.
  • Hinta-arvio: Tanssikoulujen hintapolitiikka vaihtelee, mutta ryhmätanssitunneista voi usein saada kuukausimaksuja noin 40-80 euroa kuukaudessa.
 5. Rantalentopallo: Harrastaminen rannoilla ja ulkokentillä voi olla maksutonta tai vaatia pientä kenttämaksua.
  • Hinta-arvio: Kenttämaksut voivat olla noin 5-15 euroa per kerta, mutta tämä voi vaihdella alueittain.
 6. Sulkapallo: Sulkapallokentän vuokraaminen paikallisesta liikuntakeskuksesta tai sulkapalloseurasta.
  • Hinta-arvio: Sulkapallokentän hinta voi olla noin 10-20 euroa tunnilta, mutta hinnat vaihtelevat alueittain ja ajankohdasta riippuen.

On tärkeää muistaa, että nämä hinta-arviot ovat suuntaa-antavia ja voivat vaihdella paikkakunnittain ja seuroittain. Kannattaa tutkia paikallisia tarjouksia, seuroja ja liikuntakeskuksia saadaksesi tarkempia hintatietoja ja neuvotellaksesi sopivasta harrastusbudjetista.

Muita kohtuuhintaisia tai ilmaisia harrastuksia:

 1. Musiikki: Soittaminen tai laulaminen. Voit opiskella soittamista itseopiskelun avulla, ottaa yksityistunteja tai liittyä paikalliseen musiikkiryhmään. Tarvitset vain oman soittimen tai äänijärjestelmän ja tarvittaessa opetusmateriaalia.
 2. Taide ja käsityöt: Maalaus, piirtäminen, käsityöt, veistos tai keramiikka. Voit harrastaa näitä luovia toimintoja kotona tai osallistua taide- tai käsityökurssille. Tarvitset vain perustarvikkeita, kuten maaleja, siveltimiä, kankaita tai savea.
 3. Kirjoittaminen: Kirjoittaminen on luova harrastus, johon tarvitset vain kynän ja paperia tai tietokoneen. Voit kirjoittaa tarinoita, runoja, blogitekstejä tai vaikka aloittaa oman päiväkirjan.
 4. Valokuvaus: Valokuvaus on mielenkiintoinen harrastus, jossa voit tallentaa erityisiä hetkiä ja luoda visuaalista taidetta. Tarvitset vain digitaalisen kameran tai puhelimen, ja voit oppia perusteet ilmaiseksi verkosta tai osallistua edullisille valokuvauskursseille.
 5. Kokkaus ja leivonta: Keittiössä kokkaaminen ja leipominen voi olla hauska harrastus. Voit kokeilla uusia reseptejä, tutustua erilaisiin ruokakulttuureihin ja kehittää taitojasi keittiössä. Tarvitset vain raaka-aineita ja ruoanlaittovälineitä.
 6. Kirjallisuus: Lukeminen ja kirjallisuuden tutkiminen voi olla mielenkiintoinen harrastus. Voit lainata kirjoja kirjastosta tai ostaa käytettyjä kirjoja edullisesti. Voit liittyä myös kirjakerhoon tai kirjapiiriin ja jakaa lukuelämyksiä muiden kanssa.
 7. Vapaaehtoistyö: Vapaaehtoistyö antaa mahdollisuuden auttaa muita ja tehdä hyvää. Voit valita itsellesi sopivan vapaaehtoistyön, kuten avustamisen eläinsuojelujärjestössä, ympäristöprojekteissa, hyväntekeväisyysjärjestöissä tai vanhusten avustamisessa. Vapaaehtoistyö ei yleensä edellytä suuria kustannuksia, mutta tarjoaa merkityksellisen tavan käyttää aikaa.

Muista tutkia paikallisia mahdollisuuksia ja resursseja harrastuksesi suhteen, ja voit löytää monia edullisia tai jopa ilmaisia vaihtoehtoja, jotka sopivat kiinnostuksen kohteisiisi.

Jätä kommentti