Mitkä ovat suosituimmat keräilykohteet?

Keräilykohteiden suosio vaihtelee suuresti, ja se voi riippua monista tekijöistä, kuten keräilijän henkilökohtaisista mieltymyksistä, budjetista ja kiinnostuksen kohteista. Kuitenkin, tässä on joitakin yleisesti suosittuja keräilykohteita:

 1. Postimerkit: Postimerkit ovat yksi vanhimmista ja suosituimmista keräilykohteista. Ne ovat pieniä taideteoksia, jotka kertovat paljon maansa historiasta ja kulttuurista.
 2. Kolikot: Kolikot ovat toinen suosittu keräilykohde, jota harrastetaan ympäri maailmaa. Ne voivat olla arvokkaita sekä niiden metallisisällön että niiden historiallisen merkityksen vuoksi.
 3. Keräilykortit: Keräilykortit, kuten baseball-kortit tai Pokemon-kortit, ovat erittäin suosittuja. Niiden arvo voi vaihdella suuresti harvinaisuuden, kunnon ja muiden tekijöiden perusteella.
 4. Figuriinit ja toimintahahmot: Merkkikohtaiset toimintahahmot, kuten Star Wars tai Marvel, sekä figuriinit, kuten Hummel- tai Precious Moments -figuriinit, ovat suosittuja keräilykohteita.
 5. Antiikki- ja vintage-esineet: Antiikkiesineet, kuten vanhat huonekalut, astiat, korut, ja vintage-vaatteet ovat suosittuja keräilykohteita. Niiden arvo voi olla korkea riippuen niiden iästä, harvinaisuudesta ja kunnosta.
 6. Keräilyautot: Keräilyautot, sekä täysikokoiset että pienoismallit, ovat suosittuja keräilykohteita. Niiden arvo voi kasvaa merkittävästi ajan myötä.
 7. Sarjakuvat: Vanhat ja harvinaiset sarjakuvalehdet, erityisesti niissä, joissa esitellään merkittäviä hahmoja tai tarinoita, voivat olla erittäin arvokkaita.
 8. Viini ja viski: Jotkut keräilijät keskittyvät harvinaisten ja arvokkaiden alkoholijuomien, kuten viinien tai viskien, keräämiseen.
 9. Kellot: Erityisesti vanhat, käsintehtyjä tasku- ja ranteenkellot voivat olla arvokkaita keräilykohteita.
 10. Taide: Taide on yksi perinteisimmistä ja arvostetuimmista keräilykohteista, olipa kyseessä sitten maalaukset, veistokset, grafiikka tai nykytaide.

Muista, että keräilyn tulisi olla hauskaa ja nautinnollista. Älä keskity vain esineiden arvoon, vaan kerää sellaisia kohteita, jotka tuottavat sinulle iloa.

Mitkä ovat suosituimpia keräilyesineitä Suomessa?

Suomessa keräilykohteiden suosio vaihtelee laajasti, mutta tässä on joitakin esineitä, jotka ovat yleisesti suosittuja keräilijöiden keskuudessa:

 1. Postimerkit: Postimerkit ovat suosittu keräilykohde kaikkialla maailmassa, myös Suomessa. Suomalaiset postimerkit kertovat maamme historiasta ja kulttuurista.
 2. Kolikot: Vanhat ja harvinaiset kolikot ovat toinen suosittu keräilykohde. Erityisen suosittuja ovat erikoisrahat ja kolikot, jotka on lyöty merkittävien historiallisten tapahtumien kunniaksi.
 3. Arabia, Iittala ja Marimekko esineet: Suomalaiset keramiikka- ja lasiesineet, kuten Arabian astiat, Iittalan lasiesineet ja Marimekon kankaat, ovat suosittuja keräilykohteita. Niitä arvostetaan niiden laadun, muotoilun ja suomalaisen kulttuuriperinnön vuoksi.
 4. Muumi-tuotteet: Tove Janssonin luomat Muumi-hahmot ovat erittäin suosittuja Suomessa, ja kaikenlaisia Muumi-tuotteita kerätään, kuten figuureja, astioita, kirjoja ja julisteita.
 5. Sarjakuvat ja keräilykortit: Vanhat ja harvinaiset sarjakuvalehdet sekä keräilykortit, kuten Pokemon-kortit, ovat myös suosittuja keräilykohteita.
 6. Vanhat lelut: Vanhat lelut, kuten Lelu- ja Marttiinin puukot, tai vanhat Lego-sarjat, voivat olla arvokkaita keräilykohteita.
 7. Musiikki- ja elokuvamemorabilia: Vanhat vinyylilevyt, konserttijulisteet, elokuvajulisteet ja muu musiikkiin tai elokuviin liittyvä memorabilia ovat myös suosittuja keräilykohteita.

Keräilyssä on kuitenkin tärkeintä se, että keräät sellaisia esineitä, joista todella pidät ja jotka tuottavat sinulle iloa. Onnea keräilyharrastuksellesi!

Jätä kommentti