Miten voin tienata rahaa internetissä?

Internet tarjoaa monia mahdollisuuksia ansaita rahaa, riippuen taidoistasi, kiinnostuksen kohteistasi ja siitä, kuinka paljon aikaa olet valmis sijoittamaan. Tässä muutamia vaihtoehtoja:

 1. Freelance-työ: Palvelut kuten Upwork, Fiverr, ja Freelancer yhdistävät freelancereita ja potentiaalisia työnantajia. Voit tehdä töitä kuten ohjelmointi, graafinen suunnittelu, kirjoittaminen, kääntäminen, ja paljon muuta.
 2. Verkkokauppa: Voit myydä tuotteita verkkokaupoissa kuten eBay, Amazon, tai omalla verkkosivullasi. Voit myydä käytettyjä tavaroita, valmistaa ja myydä omia tuotteitasi tai jopa aloittaa dropshipping-liiketoiminnan.
 3. Sisällöntuotanto: Jos olet luova, voit tehdä rahaa sisällöntuotannolla. Tämä voi olla blogien kirjoittamista, YouTube-videoita, podcasteja, tai musiikkia. Tässä yhteydessä voit ansaita rahaa mainoksista, sponsorisopimuksista tai fanituista Patreonin kautta.
 4. Verkkokurssit tai webinaarit: Jos olet asiantuntija jollakin alalla, voit luoda ja myydä verkkokursseja tai pitää webinaareja. Palvelut kuten Udemy, Coursera tai Skillshare tarjoavat alustoja tämäntyyppiselle liiketoiminnalle.
 5. Osake- tai kryptovaluuttakauppa: Tämä voi olla tuottoisaa, mutta se sisältää myös merkittävän riskin. Ennen kuin sijoitat mihinkään, sinun pitäisi opiskella perusteellisesti aiheesta.
 6. Affiliate-markkinointi: Voit ansaita provisiota suosittelemalla muiden yritysten tuotteita tai palveluita omalla verkkosivullasi tai sosiaalisen median kanavissasi.

Muistathan aina tutkia perusteellisesti eri mahdollisuudet ja varoa huijauksia. Lisäksi on tärkeää muistaa, että verotus koskee myös internetissä ansaittuja tuloja.

Kuinka paljon sisällöntuottajat voivat tienata?

Sisällöntuottajien tulot voivat vaihdella suuresti riippuen monista tekijöistä, kuten alustasta, jolla sisältöä jaetaan, sisällön laadusta ja ainutlaatuisuudesta, yleisön koosta ja aktiivisuudesta, sekä siitä, kuinka hyvin sisällöntuottaja osaa hyödyntää erilaisia ansaintamalleja.

Tässä muutamia esimerkkejä sisällöntuottajien ansaitsemista tuloista:

 1. YouTube: Googlen AdSense-ohjelman avulla sisällöntuottajat voivat ansaita rahaa mainoksilla, jotka esitetään heidän videoissaan. Keskimäärin YouTubessa ansaitaan noin $1 – $5 per 1000 näyttökertaa, mutta tämä voi vaihdella huomattavasti riippuen esimerkiksi mainosten laadusta ja yleisön demografisista tiedoista. Lisäksi sisällöntuottajat voivat ansaita rahaa sponsorisopimuksilla, tavaroiden myynnillä ja fanien lahjoituksilla.
 2. Blogit: Bloggaajat voivat ansaita tuloja monilla eri tavoilla, kuten mainoksilla, affiliate-markkinoinnilla, sponsoroiduilla blogipostauksilla, verkkokursseilla, ja myymällä tuotteita tai palveluita. Bloggaajien tulot voivat vaihdella suuresti riippuen esimerkiksi liikenteestä ja eri ansaintamallien tehokkuudesta.
 3. Podcastit: Podcastin pitäjät voivat ansaita rahaa sponsorisopimuksilla, tilaajapohjaisilla malleilla, lahjoituksilla, ja myymällä tuotteita tai palveluita. Podcastien tulot voivat myös vaihdella suuresti.
 4. Twitch: Twitch-lähettäjät voivat ansaita rahaa mainoksilla, tilauksilla, fanien lahjoituksilla ja sponsorisopimuksilla. Twitchin Partner-ohjelman ja Affiliate-ohjelman kautta lähettäjät voivat ansaita osuuden tilaustuloista ja bit-lahjoituksista.

Yhteenvetona, sisällöntuottajien tulot vaihtelevat suuresti, ja ne riippuvat pitkälti sisällöntuottajan taidoista, yleisön koosta ja siitä, kuinka hyvin erilaisia ansaintamalleja osataan hyödyntää. Lisäksi on tärkeää muistaa, että sisällöntuottajan ura vaatii paljon työtä ja sitoutumista, ja se voi kestää aikaa ennen kuin merkittävät tulot alkavat virrata.

Ketkä ovat parhaiten tienaavat sisällöntuottajat/ kontentin tekijät?

Maailmanlaajuisesti parhaiten tienaavien sisällöntuottajien joukossa on monia tunnettuja nimiä, erityisesti YouTubesta ja suoratoistopalveluista, kuten Twitchistä. Tässä muutamia esimerkkejä tuloista, jotka perustuvat saatavilla oleviin tietoihin ennen syyskuuta 2021:

 1. Ryan Kaji: Ryanin lelujen arviointikanava YouTubeissa, ”Ryan’s World” (aiemmin ”Ryan ToysReview”), on yksi suosituimmista kanavista palvelussa. Forbes ilmoitti hänen tienanneen 29,5 miljoonaa dollaria vuonna 2020.
 2. Dude Perfect: Tämä ryhmä tuottaa urheiluun ja viihteeseen liittyviä videoita, ja heidän tulonsa olivat arviolta 20 miljoonaa dollaria vuonna 2020.
 3. MrBeast (Jimmy Donaldson): Tunnettu suurista rahaa jakavista tempauksistaan, MrBeast ansaitsi arviolta 24 miljoonaa dollaria vuonna 2020.
 4. PewDiePie (Felix Kjellberg): Yksi tunnetuimmista YouTubereista, PewDiePie on tunnettu videopeleistä ja kommentaareista. Hänen tulojaan ei ole virallisesti ilmoitettu, mutta arviot pyörivät useissa miljoonissa dollareissa vuosittain.
 5. Ninja (Richard Tyler Blevins): Yksi suosituimmista Twitch-suoratoistajista, erityisesti Fortnite-pelin osalta. Ninja on raportoitu ansaitsevan miljoonia dollareita vuodessa tilausten, mainosten, sponsorisopimusten ja muiden lähteiden kautta.

Näiden tulojen tulee kuitenkin olla suhteessa. Näiden yksilöiden menestys on epätavallista ja tulokset vaihtelevat suuresti. Useimmat sisällöntuottajat eivät ansaitse näin suuria summia. Lisäksi nämä luvut eivät sisällä mahdollisia kuluja, jotka liittyvät sisällön tuotantoon, kuten tuotantohenkilöstö, laitteet ja tilat.

Jätä kommentti