Miten tehdä omat nettisivut?

Oman verkkosivun luominen ei välttämättä vaadi paljon teknistä osaamista, jos käytät verkkosivustojen rakennustyökaluja. Seuraavassa on perusvaiheet, joita voit seurata:

 1. Suunnittelu: Mieti ensin, minkä tyyppistä sivustoa haluat luoda. Onko se henkilökohtainen blogi, yrityksen verkkosivusto, online-kauppa tai portfolio? Tämä vaikuttaa siihen, minkä tyyppisiä sivustoja ja ominaisuuksia tarvitset.
 2. Valitse verkkotunnus (domain): Verkkotunnus on osoite, jolla ihmiset löytävät sivustosi Internetissä (esim. www.sinunverkkosivusi.com). Valitse nimi, joka on yksilöllinen, muistettava ja joka edustaa sivustosi sisältöä tai brändiäsi.
 3. Valitse verkkosivuston rakennustyökalu tai alusta: On olemassa monia työkaluja ja alustoja, joiden avulla voit luoda verkkosivustoja ilman, että sinun tarvitsee koodata. Esimerkkejä ovat WordPress, Wix, Squarespace ja Shopify (erityisesti verkkokaupoille). Näillä alustoilla on usein valmiita malleja ja niiden avulla voit lisätä sisältöä ja muokata sivuston ulkoasua ilman teknistä osaamista.
 4. Webhotelli: Valitse webhotelli, joka pitää sivustosi verkossa. Joissakin tapauksissa verkkosivuston rakentamisen alusta tarjoaa myös webhotellipalveluja.
 5. Suunnittele ja luo sivustosi: Käytä valitsemaasi verkkosivuston rakennustyökalua sivustosi luomiseen. Valitse teema tai malli, joka sopii tyyliisi ja tarpeisiisi, ja lisää sitten sisältöä (kuten tekstiä, kuvia, videoita ja muuta multimediaa).
 6. Testaa sivustosi: Varmista, että sivustosi toimii oikein eri laitteilla (tietokoneet, tabletit, älypuhelimet) ja eri selaimilla (kuten Chrome, Firefox, Safari). Tarkista myös linkkien toimivuus ja mahdolliset kirjoitusvirheet.
 7. Julkaise sivustosi: Kun olet tyytyväinen sivustoon, voit julkaista sen Internetissä. Tämä prosessi vaihtelee riippuen käyttämästäsi alustasta.
 8. Hanki näkyvyyttä: Kun sivusto on julkaistu, voit alkaa mainostaa sitä saadaksesi kävijöitä. Tämä voi sisältää hakukoneoptimointia (SEO), sosiaalisen median markkinointia, sähköpostimarkkinointia ja muita strategioita.
 9. Päivitä sivustoasi säännöllisesti: Verkkosivuston ylläpito on jatkuva prosessi. Päivitä sisältöä säännöllisesti, pidä sivusto turvallisena ja seuraa sivuston suorituskykyä parantaaksesi sitä ajan myötä.

Muista, että suunnittelu ja sisältö ovat tärkeimmät tekijät sivuston menestyksessä. Hyvin suunniteltu ja mielenkiintoista sisältöä tarjoava verkkosivusto houkuttelee ja pitää kävijät sivustolla.

Miten teen WordPress-sivuston?

WordPress on yksi suosituimmista verkkosivustojen rakennusalustoista maailmassa. Se on monipuolinen ja tarjoaa runsaasti ominaisuuksia, mutta samalla se on helppokäyttöinen myös aloittelijoille. Seuraavassa on perusvaiheet WordPress-sivuston luomiseen:

 1. Rekisteröi domain-nimi ja hanki webhotelli: Ennen kuin voit aloittaa WordPress-sivuston luomisen, sinun on rekisteröitävä domain-nimi (verkkosivuston osoite) ja hankittava webhotelli (palvelu, joka pitää verkkosivustosi saatavilla Internetissä). On olemassa monia palveluntarjoajia, jotka tarjoavat näitä palveluita. Jotkut, kuten Bluehost, tarjoavat jopa erityisiä paketteja WordPress-käyttäjille.
 2. Asenna WordPress: Useimmat webhotellipalveluntarjoajat tarjoavat yhden napsautuksen WordPress-asennuksen. Sinun tarvitsee vain kirjautua webhotellitilillesi ja etsiä WordPress-asennusvaihtoehto.
 3. Valitse teema: WordPress tarjoaa tuhansia ilmaisia ja maksullisia teemoja, jotka määrittävät sivustosi ulkoasun ja tuntuman. Voit etsiä teemoja WordPressin teemakirjastosta tai ulkopuolisilta sivustoilta. Valitse teema, joka sopii sivustosi tarkoitukseen ja tyyliin.
 4. Lisää sisältöä: Voit lisätä uusia sivuja ja blogikirjoituksia WordPressin hallintapaneelissa. Voit myös lisätä kuvia, videoita ja muita mediaelementtejä.
 5. Asenna lisäosia: Lisäosat ovat työkaluja, jotka lisäävät sivustosi toiminnallisuutta. On olemassa lisäosia monenlaisiin tarkoituksiin, kuten SEO, yhteydenottolomakkeet, sosiaalisen median integrointi, kuvagalleriat ja paljon muuta.
 6. Mukauta sivustoasi: WordPressin mukauttaja antaa sinulle mahdollisuuden muokata monia sivustosi elementtejä, kuten fontteja, värejä, valikoita, widgettejä ja paljon muuta.
 7. Julkaise sivustosi: Kun olet tyytyväinen sivustoon, voit julkaista sen. WordPress pitää sivustosi automaattisesti verkossa, kunhan webhotellitilisi on aktiivinen.
 8. Päivitä ja ylläpidä sivustoa: Muista päivittää sivustoa säännöllisesti uudella sisällöllä, päivittää WordPress, teemat ja lisäosat uusimpiin versioihin ja varmuuskopioida sivusto.

Millaiset artikkelit parantavat SEO-näkyvyyttä?

SEO, eli hakukoneoptimointi, on keskeinen tekijä verkkosivuston näkyvyyden parantamisessa. On olemassa useita strategioita, joita voidaan käyttää artikkeleissa, jotta ne parantavat SEO-näkyvyyttä. Tässä on joitakin keskeisiä tekijöitä:

 1. Avainsanat: Avainsanojen käyttö on olennainen osa SEO:ta. Avainsanat ovat sanoja tai ilmauksia, joita ihmiset todennäköisesti käyttävät etsiessään sisältöäsi. Artikkelisi tulisi sisältää avainsanoja, jotka ovat olennaisia aiheeseen liittyen ja jotka vastaavat käyttäjien hakukyselyihin.
 2. Laadukas sisältö: Google ja muut hakukoneet suosivat laadukasta, yksityiskohtaista ja ainutlaatuista sisältöä. Artikkelit, jotka tarjoavat arvokasta tietoa tai ratkaisevat käyttäjien ongelmia, ovat todennäköisemmin korkealla hakutuloksissa.
 3. Oikea sisältörakenne: Hakukoneet ymmärtävät paremmin sisältöä, joka on hyvin järjestetty. Tämä tarkoittaa, että artikkelisi tulisi sisältää otsikoita ja alaotsikoita (H1, H2, H3 jne.), joiden avulla hakukoneet ymmärtävät sisällön rakenteen ja aiheet.
 4. Meta-tiedot: Meta-tiedot, kuten meta-otsikot ja meta-kuvaukset, auttavat hakukoneita ymmärtämään, mistä sivustosi sivut ovat. Vaikka ne eivät suoraan vaikuta sijoitukseen, ne voivat parantaa klikkausprosenttia hakutuloksissa, mikä voi auttaa SEO:ssa.
 5. Linkit: Sisäiset linkit (linkit omalle sivustollesi) ja ulkoiset linkit (linkit muille sivustoille) voivat auttaa parantamaan SEO-näkyvyyttäsi. Sisäiset linkit auttavat jakamaan ”linkkimehua” sivustosi sisällä ja auttavat hakukoneita ymmärtämään sivustosi rakennetta. Ulkoiset linkit voivat osoittaa sivustosi olevan luotettava ja arvostettu lähde.
 6. Mobiiliystävällisyys: Yhä useammat ihmiset käyttävät mobiililaitteita internetin selaamiseen, joten on tärkeää, että sivustosi on mobiiliystävällinen. Tämä tarkoittaa, että sisältösi pitäisi näkyä hyvin sekä tietokoneilla että mobiililaitteilla.
 7. Sisällön pituus: Vaikka sisällön laatu on tärkeämpää kuin määrä, tutkimukset ovat osoittaneet, että pidemmät, yksityiskohtaisemmat artikkelit voivat saavuttaa paremman sijoituksen hakutuloksissa.
 8. Käyttäjäkokemus: Lopuksi, Google ottaa huomioon käyttäjäkokemuksen, kuten sivun latausnopeuden, interaktiivisuuden ja visuaalisen vakauden. Sivustosi tulisi ladata nopeasti, olla helppokäyttöinen ja tarjota miellyttävä kokemus käyttäjille.

Muista, että SEO on pitkän aikavälin strategia, ja se voi kestää aikaa nähdä tuloksia. Se vaatii jatkuvaa työtä ja parannuksia sivustosi ja sisältösi optimointiin.

Jätä kommentti