Miten kilpailutan sähkösopimukseni?

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen voi säästää sinulle huomattavasti rahaa. Tässä ovat perusvaiheet, miten kilpailutat sähkösopimuksesi Suomessa:

 1. Tiedä tarpeesi: Selvitä ensin, paljonko sähköä käytät vuodessa. Tämä tieto löytyy yleensä vanhoista sähkölaskuistasi tai voit pyytää tietoa sähköyhtiöltäsi. Myös asuntosi koko ja sijainti vaikuttavat sähkön hintaan.
 2. Etsi tarjouksia: Käytä verkossa olevia sähkön hintavertailupalveluita, kuten sähkövertailu.fi tai vertaa.fi. Syötä tietosi vertailukoneeseen ja katso, mitkä sähköyhtiöt tarjoavat sinulle parhaat hinnat.
 3. Vertaa tarjouksia: Kun vertailet tarjouksia, ota huomioon paitsi sähkön hinta, myös muut tekijät, kuten sopimuksen kesto, onko hinta kiinteä vai pörssisidonnainen, peritäänkö kuukausimaksua ja millaiset ovat sopimusehdot. Pörssisidonnaisessa sopimuksessa hinta vaihtelee markkinatilanteen mukaan, kun taas kiinteähintaisessa sopimuksessa hinta pysyy samana sopimuskauden ajan.
 4. Tee sopimus: Kun olet löytänyt itsellesi sopivan sähkötarjouksen, voit tehdä sopimuksen joko verkossa tai puhelimitse. Usein sähköyhtiö hoitaa vanhan sopimuksesi irtisanomisen puolestasi.
 5. Seuraa markkinoita: Sähkön hinta vaihtelee, joten kannattaa seurata markkinatilannetta ja kilpailuttaa sähkösopimus uudelleen aika ajoin.

Muista, että halvin sähkötarjous ei aina ole paras. On tärkeää, että sopimus sopii sinun tarpeisiisi ja että olet tyytyväinen valitsemasi sähköyhtiön palveluun. On myös hyvä ottaa huomioon sähköyhtiön ympäristöystävällisyys, esimerkiksi tuottaako se sähköä uusiutuvilla energialähteillä.

Mitä sähköyhtiöitä toimii Suomessa?

Suomessa toimii useita sähköyhtiöitä, jotka tarjoavat sähköä kuluttajille ja yrityksille. Tässä on joitakin tunnetuimpia sähköyhtiöitä Suomessa:

 1. Fortum: Fortum on yksi Suomen suurimmista energiayhtiöistä, joka tuottaa ja myy sähköä sekä tarjoaa muita energiapalveluita.
 2. Helen: Helen on Helsingin kaupungin omistama energiayhtiö, joka toimittaa sähköä ja lämpöä pääkaupunkiseudulla.
 3. Vattenfall: Vattenfall on kansainvälinen energiayhtiö, joka toimittaa sähköä ja muita energiapalveluita myös Suomessa.
 4. Oomi Energia: Oomi Energia on suomalainen energiayhtiö, joka tarjoaa sähköä ja muita energiapalveluita.
 5. Loiste: Loiste on suomalainen energiayhtiö, joka toimittaa sähköä sekä tarjoaa muita energiaan liittyviä palveluita.
 6. Pohjolan Voima: Pohjolan Voima on sähköntuotantoon erikoistunut yhtiö, joka tuottaa sähköä eri energialähteillä.
 7. KSS Energia: KSS Energia on Keski-Suomen alueella toimiva energiayhtiö.

Jätä kommentti