Mitä voin askarrella?

Tässä muutamia helppoja askarteluideoita, joita voit kokeilla:

 1. Kuvakehys: Käytä pahvia, maalia, höyheniä, paljetteja tai muita koristeita luodaksesi oman persoonallisen kuvakehyksen.
 2. Paperikukat: Voit taitella erivärisistä paperiarkeista erilaisia kukkia. Nämä sopivat esimerkiksi korttien koristeiksi tai seinäkoristeiksi.
 3. Kortit: Luo itse tehtyjä onnittelukortteja tai kiitoskortteja. Tarvitset vain pahvia, sakset, liimaa, ja voit koristella kortit maaleilla, leimasimilla, tarroilla tai muilla koristeilla.
 4. Decoupage: Tämä tekniikka sisältää kuvien leikkaamisen ja liimaamisen esineeseen, ja päällystämisen useilla kerroksilla liimaa tai lakkakerroksia. Tämä tekniikka toimii hyvin esimerkiksi purkeissa, rasioissa tai huonekaluissa.
 5. Origami: Japanilainen paperin taittelutaito, origami, on loistava tapa luoda kaikenlaisia esineitä, kuten eläimiä, kukkia tai geometrisia muotoja.
 6. Maalattu kivi: Löydä sopiva kivi ja maalaa se akryylimaaleilla. Voit maalata kiven esimerkiksi jonkin eläimen muotoiseksi, tai luoda abstrakteja malleja ja kuvioita.
 7. Käsintehty kirjanmerkki: Käytä kartonkia, nauhoja, nappuloita tai muita materiaaleja luodaksesi omia kirjanmerkkejä.
 8. Sormenjälki taidetta: Sormenjälkiä voi käyttää maalissa luomaan monenlaisia kuvioita ja kuvia. Tämä on erityisen hauskaa pienten lasten kanssa!
 9. Kierrätettyjä materiaaleja hyödyntävät projektit: Vanhoja vaatteita, muovipulloja, sanomalehtiä ja muita kierrätettäviä materiaaleja voi käyttää luovasti uusien esineiden tai taideteosten luomiseen.
 10. Itsetehdyt kynttilät tai saippuat: Näitä voi tehdä erityisillä valmiilla sarjoilla, jotka ovat saatavilla askartelukaupoissa.

Muista, että askartelun tarkoitus on pitää hauskaa ja käyttää mielikuvitusta. Ei ole olemassa oikeaa tai väärää tapaa tehdä näitä projekteja!

Askartelu ideoita lapsille:

Tässä muutamia askarteluideoita lapsille, jotka ovat hauskoja ja edistävät luovuutta:

 1. Sormivärimaalaukset: Tarjoa lapsille pala paperia ja erivärisiä sormivärejä. Anna heidän kokeilla erilaisia tapoja luoda kuvioita ja kuvia sormillaan.
 2. Paperileijat: Leikkaa paperista tai pahvista leijan muoto ja koristele se erilaisilla väreillä. Liitä leijaan pitkä häntä ja lennätä sitä ulkona.
 3. Paperiketjut: Leikkaa värikäs paperi pitkiksi suikaleiksi ja liitä ne yhteen luodaksesi paperiketjuja. Nämä ovat hauskoja tehdä ja ne sopivat hyvin koristeluun.
 4. Itse tehty slime: Seuraa ohjeita tehdäksesi itse omat slime-lelusi. Varmista, että käytät turvallisia ja myrkyttömiä ainesosia.
 5. Egg Carton Bugs: Vanhoista munakennokartoneista voidaan leikata ja maalata erilaisia ötököitä, kuten leppäkerttuja tai mehiläisiä.
 6. Origami: Yksinkertaiset origami-projektit, kuten linnut tai perhoset, ovat hauskoja ja opettavat lapsia seuraamaan ohjeita.
 7. Kädensijat: Lapsi voi maalata tai värittää oman kätensä ääriviivat paperille, ja sitten koristella sen maaleilla, tarroilla tai paljeteilla.
 8. Itse tehty nukketeatteri: Käytä vanhoja sukkaa tai paperipusseja luodaksesi nukkeja. Voit lisätä silmät, suun ja vaatteet liimaamalla ne paikoilleen.
 9. Koristeelliset pahviset eläimet: Leikkaa eläimen ääriviivat pahvista ja anna lasten koristella ne maaleilla, paljeteilla, höyhenillä tai muilla koristeilla.
 10. Koristeelliset muovipullot: Vanhat muovipullot voi maalata ja koristella, ja ne toimivat hyvinä maljakoina tai säilytysastioina.

Jätä kommentti