Mitä tekemistä on Helsingissä?

Helsingissä on runsaasti tekemistä ja nähtävää. Tässä joitakin suosituksia:

 1. Suomenlinna: Tämä linnoitussaari on UNESCO:n maailmanperintökohde, joka tarjoaa historiallisia nähtävyyksiä ja luontopolkuja. Saarella on myös useita museoita ja kesäteatteri.
 2. Ateneumin taidemuseo: Ateneum on yksi Suomen kansallisgallerian kolmesta museosta ja siellä on esillä laaja kokoelma suomalaista ja ulkomaista taidetta.
 3. Kansallismuseo: Täältä voit tutustua Suomen historiaan aina esihistoriasta nykypäivään.
 4. Kiasma: Kansainvälistä nykytaidetta esittelevä Kiasma tarjoaa monipuolisia näyttelyitä ja tapahtumia.
 5. Designmuseo: Tämä museo keskittyy suomalaiseen ja kansainväliseen designiin, mukaan lukien teollinen design, graafinen design ja muoti.
 6. Kauppatori ja Vanha Kauppahalli: Vieraile näillä perinteisillä markkinoilla ja maista suomalaista ruokaa, kuten karjalanpiirakoita, kalakeittoa tai poronkäristystä.
 7. Helsingin tuomiokirkko: Tämä on yksi Helsingin tunnetuimmista maamerkeistä. Voit kävellä Senaatintorilla ja ihailla kirkon upeaa arkkitehtuuria.
 8. Linnanmäki: Linnanmäki on Suomen suurin huvipuisto, jossa on paljon huvilaitteita ja pelejä kaikenikäisille.
 9. Korkeasaari: Korkeasaari on yksi maailman vanhimmista eläintarhoista, joka on avoinna ympäri vuoden. Kesäisin sinne pääsee vesibussilla.
 10. Helsinki-Vantaan lentoasema: Tämä ei ole pelkästään lentoasema, vaan siellä on myös useita suuria kauppoja, ravintoloita, ja siellä on jopa oma lentokoneiden katselutasanne.

Mitä kivaa lapset voivat tehdä Helsingissä?

Helsingissä on paljon tekemistä lapsille. Tässä joitakin ehdotuksia:

 1. Linnanmäki: Tämä on Suomen suurin huvipuisto, joka tarjoaa paljon huvilaitteita ja aktiviteetteja kaikenikäisille lapsille. Linnanmäki on erityisen suosittu paikka kesäisin.
 2. Korkeasaaren eläintarha: Korkeasaari on ihanteellinen paikka lapsiperheille. Eläintarhassa voi nähdä eläimiä ympäri maailmaa, ja se on avoinna ympäri vuoden.
 3. Heureka: Tiedekeskus Heureka Vantaalla on opettavainen ja hauska paikka lapsille. Siellä on monia interaktiivisia näyttelyitä, jotka kattavat erilaisia tieteen ja teknologian aloja.
 4. Lasten liikennekaupunki: Lasten liikennekaupungissa lapset voivat harjoitella liikennesääntöjä turvallisessa ympäristössä.
 5. Seikkailupuisto Huippu: Tämä kiipeilypuisto Espoossa tarjoaa haastavia kiipeilyratoja lapsille ja aikuisille.
 6. Suomenlinna: Suomenlinna on paitsi historiallinen nähtävyys, myös paikka, jossa lapset voivat tutkia luontoa, kiipeillä linnoituksen muureilla ja leikkiä suurilla nurmikentillä.
 7. Moomin Shop: Tässä kaupassa Itäkeskuksessa on tarjolla kaikkea mahdollista Muumi-aiheista, joka on suosittu lasten keskuudessa.
 8. Tropicario: Tropicario on eksoottisten eläinten, kuten käärmeiden ja krokotiilien, koti. Tämä on mielenkiintoinen kohde erityisesti niille lapsille, jotka ovat kiinnostuneita luonnosta ja eläimistä.
 9. Kansallismuseon Lasten Kulttuurikeskus: Lasten Kulttuurikeskus tarjoaa lapsille mahdollisuuden tutustua suomalaiseen historiaan ja kulttuuriin leikkisällä tavalla.
 10. Allas Sea Pool: Allas Sea Pool on ulkouima-allas Helsingin kauppatorin lähellä. Siellä on kolme allasta, mukaan lukien lastenallas.

Missä on Helsingin paras yöelämä?

Helsingissä on monipuolinen yöelämä, jossa on jotain jokaiselle. Konsertteja, klubeja, baareja ja ravintoloita löytyy moneen makuun. Seuraavassa muutamia paikkoja, joissa Helsingin yöelämä kukoistaa:

 1. Kallio: Tämä alue on tunnettu sen rennosta tunnelmasta ja lukuisista baareista. Kallion kaduilla on paljon pieniä, persoonallisia baareja, jotka vetävät puoleensa nuorempaa väkeä.
 2. Punavuori: Tämä alue, joka tunnetaan myös nimellä Design District, on täynnä trendikkäitä baareja ja klubeja. Esimerkiksi Kaiku, joka on suosittu elektronisen musiikin ystävien keskuudessa, sijaitsee tässä alueessa.
 3. Kamppi: Kamppi tarjoaa monenlaisia yöelämän vaihtoehtoja. Esimerkiksi Putte’s Bar and Pizza on tunnettu sen hyvästä musiikista ja herkullisista pizzoista.
 4. Hietalahti: Alueen ravintolalaiva Wäiski ja Birgitta Hernesaari ovat suosittuja kesäkohteita, joissa voi nauttia illasta meren äärellä.
 5. Kluuvi: Kluuvi on keskustan kaupallinen alue, jossa on paljon yöelämän vaihtoehtoja. Esimerkiksi Helsinki Club ja The Tiger ovat suosittuja tanssiklubeja.
 6. Eteläranta: Täällä sijaitsevat suositut Mattolaituri ja Birgitta Hernesaari, jotka ovat kesäaikaan täynnä elämää.
 7. Teurastamo: Tämä entinen teurastusalue on nykyään täynnä ravintoloita ja tapahtumia, ja se on yksi Helsingin trendikkäimmistä alueista.

Jätä kommentti