Mitä tarkoittaa NPC?

NPC tulee englanninkielisestä termistä ”Non-Player Character”. Kyseessä on videopelien hahmo, jota ei ohjata pelaajan toimesta vaan se on ohjelmoitu tekoälyn toimesta suorittamaan tiettyjä toimintoja. NPC:t voivat esimerkiksi tarjota pelaajille tehtäviä, kaupankäynnin mahdollisuuksia, tarinallista sisältöä tai ne voivat olla vihollisia.

NPC termiä käytetään myös joskus internet-kulttuurissa kuvaamaan henkilöä, jolla ei ole omaa ajattelua tai mielipiteitä, vaan seuraa vain muiden ihmisten tai ryhmien ajatuksia ja mielipiteitä sokeasti. Tämä on kuitenkin slangimerkitys, ja sen alkuperä on videopeliterminologiassa.

Videopelislangi

Videopelien slangitermejä on paljon, ja ne voivat vaihdella peligenren, alustan ja yhteisön mukaan. Tässä muutamia yleisiä esimerkkejä:

  1. GG: Lyhenne sanoista ”Good Game”. Sitä käytetään yleisesti peleissä osoittamaan hyvää urheiluhenkeä pelin päätyttyä.
  2. Noob tai newb: Alkuperäinen termi ”newbie” tarkoittaa uutta pelaajaa, joka ei ole vielä perehtynyt pelin sääntöihin tai mekaniikkaan. Termiä käytetään usein halventavasti.
  3. AFK: Lyhenne sanoista ”Away From Keyboard”. Tarkoittaa pelaajaa, joka on poissa pelistä, mutta on yhä kirjautuneena sisään.
  4. PvP ja PvE: Lyhenteet sanoista ”Player versus Player” ja ”Player versus Environment”. Ne kuvaavat pelin eri toimintatapoja, joko pelaajien välistä kilpailua tai pelaajien yhteistyötä pelin tekoälyä vastaan.
  5. RNG: Lyhenne sanoista ”Random Number Generator”. Viittaa satunnaisuuteen tai onneen pelissä, jota ei voi kontrolloida.
  6. Grinding: Toistuvaa tehtävien suorittamista tai hahmon tason nostamista pelissä, yleensä ottaa aikaa ja vaatii paljon toistoja.
  7. Buff ja Nerf: Buff tarkoittaa hahmon, aseen tai kyvyn parantamista, kun taas nerf tarkoittaa niiden heikentämistä.
  8. Loot: Pelissä kerättäviä esineitä, kuten aseita, varusteita tai valuuttaa.
  9. Respawn: Kun hahmo kuolee pelissä ja syntyy uudelleen, sitä kutsutaan respawnaamiseksi.
  10. FPS: Sekä ”First-Person Shooter” -peligenren lyhenne että ”Frames Per Second” (ruutuja sekunnissa), joka kertoo pelin sujuvuudesta.

Tämä on vain pintaraapaisu pelislangiin, ja eri peliyhteisöissä on paljon lisää termejä ja ilmauksia!

Jätä kommentti