Mitä kysyä käytettyä autoa ostaessa?

Käytetyn auton ostaminen voi olla järkevä taloudellinen päätös, mutta on tärkeää tehdä huolellinen tarkastus ennen ostopäätöksen tekemistä. Tässä joitakin asioita, joita kannattaa tarkastaa ja vinkkejä käytetyn auton ostamiseen:

 1. Huoltokirja ja historia: Auton huoltokirjaan ja historiaan tutustuminen on ensisijaisen tärkeää. Se kertoo, kuinka hyvin autoa on huollettu ja mahdollisista korjauksista tai ongelmista.
 2. Ulkonäkö ja ruostuminen: Tarkasta auton maalipinta, kori ja pohja mahdollisten kolhujen, naarmujen tai ruosteen varalta. Myös auton sisätilat kannattaa tarkistaa huolellisesti.
 3. Renkaat: Tarkista renkaiden kunto, urasyvyydet ja valmistusvuosi. Hyväkuntoiset renkaat ovat turvallisuustekijä ja niiden uusiminen voi olla kallista.
 4. Moottori ja öljy: Tarkasta moottorin öljytikku. Öljyn pitäisi olla kirkasta, ei sameaa tai maitomaista. Tämä voisi viitata jäähdytysnesteen vuotoon moottorissa.
 5. Nesteet: Tarkista jäähdytysneste, jarruneste, ohjaustehostin neste ja tuulilasin pesuneste. Ne eivät saa olla likaisia tai vähissä.
 6. Sähköjärjestelmät: Testaa kaikki sähköjärjestelmät, mukaan lukien valot, tuulilasin pyyhkijät, radio, ilmastointi, istuinlämmittimet ja muut.
 7. Jarrut: Testaa jarrut ajon aikana. Ne eivät saa vinkua, värähtää tai tuntua löysiltä.
 8. Koeajo: Koeajon aikana kiinnitä huomiota auton suorituskykyyn ja ohjaukseen. Tarkista myös, että vaihteisto toimii sujuvasti.
 9. Auton dokumentit: Tarkista, että auton dokumentit (rekisteriote, vakuutustiedot, katsastustodistus) ovat ajan tasalla ja ovat myyjän nimissä.
 10. Auton tarkastus ammattilaisella: Jos et ole itse mekaanikko, saatat haluta ottaa yhteyttä ammattilaiseen, joka voi suorittaa perusteellisen tarkastuksen ennen ostopäätöksen tekemistä.

Muista, että on aina hyvä idea neuvotella auton hinnasta ja ehdoista. Tee tutkimusta etukäteen, jotta tiedät, mikä on kohtuullinen hinta auton merkille, mallille, iälle ja kunnolle.

Auton osto Saksasta

Suomessa ja Saksassa ostettaessa on joitakin eroja, jotka kannattaa ottaa huomioon:

 1. Hinta: Saksassa käytetyt autot voivat olla edullisempia kuin Suomessa, erityisesti tietyissä korkeamman hintaluokan merkeissä ja malleissa. Tämä johtuu osittain Saksan suuremmasta markkinasta ja kilpailusta.
 2. Valikoima: Saksassa on laajempi valikoima käytettyjä autoja, mikä antaa sinulle enemmän vaihtoehtoja. Voit löytää erityisiä malleja tai varusteita, joita ei välttämättä ole saatavilla Suomessa.
 3. Rekisteröinti ja verot: Kun tuot auton ulkomailta Suomeen, sinun on maksettava autovero, joka lasketaan auton hinnan, iän, merkin, mallin ja päästötason perusteella. Sinun on myös rekisteröitävä auto Suomessa, mikä edellyttää katsastusta ja vakuutusta.
 4. Tarkastus ja takuut: Saksassa myyjän ei tarvitse antaa samaa takuuta kuin Suomessa. Siksi on tärkeää tarkistaa auto huolellisesti ennen ostoa tai pyytää ammattilaista tekemään tarkastus. Muista myös, että mahdolliset takuuasiat voi olla hankalaa hoitaa, jos auto on ostettu ulkomailta.
 5. Logistiikka: Käytetyn auton ostaminen Saksasta vaatii enemmän aikaa ja vaivaa. Sinun on joko matkustettava Saksaan itse tai käytettävä autonkuljetuspalvelua. Lisäksi sinun on hoidettava kaikki tarvittavat paperityöt ja muodollisuudet.

On tärkeää huomata, että vaikka Saksasta ostaminen voi olla taloudellisesti houkuttelevaa, siihen liittyy myös lisäkustannuksia ja vaivaa. Lisäksi mahdolliset ongelmat tai riitatilanteet voivat olla hankalampia ratkaista, kun olet ostanut auton ulkomailta. Varmista aina, että teet perusteellisen taustatutkimuksen ja tarkastuksen ennen käytetyn auton ostamista, olipa kyseessä sitten kotimainen tai ulkomainen osto

Jätä kommentti