Missä on Suomen parhaat kalavedet?

Suomi on tunnettu monipuolisista kalavesistään, ja valinnanvaraa on paljon, riippuen siitä, mitä kalaa haluat pyytää ja millaisessa ympäristössä haluat kalastaa. Tässä muutamia kohteita, jotka tunnetaan hyvinä kalapaikkoina:

 1. Tenojoki: Tämä joki Lapissa on Euroopan paras lohijoki. Siellä voi myös pyytää meritaimenta ja harjusta.
 2. Inarijärvi: Suomen kolmanneksi suurin järvi on tunnettu erityisesti siikakannoistaan, mutta sieltä voi pyytää myös haukea, ahventa, lohta ja taimenta.
 3. Kemijoki: Suomen pisin joki tarjoaa hyviä kalastusmahdollisuuksia erityisesti lohelle ja taimenelle.
 4. Päijänne: Tämä on Suomen toiseksi suurin järvi, ja siellä voi pyytää haukea, ahventa, kuhaa, muikkua ja siikaa.
 5. Saimaa: Saimaa on Suomen suurin järvi, ja sieltä voi pyytää useita eri kalalajeja, kuten haukea, kuhaa, ahventa, taimenta ja siikaa.
 6. Meri-Lapin rannikkovedet: Meri-Lapin rannikkovedet ovat tunnettuja erityisesti hauen kalastuksesta, mutta myös meritaimenen kalastus on mahdollista.
 7. Etelärannikko ja Saaristomeri: Nämä vedet tarjoavat mahdollisuuksia monenlaiseen kalastukseen, kuten hauen, ahvenen, kuhan, taimenen ja silakan pyyntiin.
 8. Ruunaa: Ruunaan koskialue Lieksassa Pohjois-Karjalassa tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet koskikalastukseen. Alueella voi pyytää taimenta, harjusta ja järvilohta.
 9. Kevojärvi ja Utsjoki: Tämä alue tarjoaa hyvät mahdollisuudet erityisesti lohen kalastukseen.
 10. Hiitolanjoki: Hiitolanjoki on tunnettu erityisesti taimenistaan.

Muista aina hankkia tarvittavat luvat ennen kalastuksen aloittamista ja tutustua alueen kalastussääntöihin. Suomessa kalastaminen on säädeltyä, jotta kalakantoja voidaan suojella ja ylläpitää.

Missä on Norjan parhaat kalapaikat?

Norja on tunnettu erinomaisista kalastusmahdollisuuksistaan, erityisesti merikalastuksesta ja lohenkalastuksesta. Tässä on joitakin suosittuja kalastuskohteita Norjassa:

 1. Gaula: Tämä joki on tunnettu yhtenä parhaista lohijokina maailmassa. Se virtaa Sør-Trøndelagin läänissä.
 2. Altaelva: Altaelva Lapin läänissä on yksi maailman parhaista lohijoista. Joki on erittäin pitkä ja siinä on monia koskia.
 3. Tana (Teno): Tämä joki, joka muodostaa osan Norjan ja Suomen rajasta, on myös tunnettu lohijoki.
 4. Lofoten: Lofotenin saaristo on tunnettu merikalastuskohteena, jossa voi pyytää turskaa, sei-ta, punakampelaa ja muita lajeja. Siellä järjestetään myös suosittuja kalastusretkiä.
 5. Svalbard: Tämä arktinen saaristo on tunnettu ainutlaatuisista kalastusmahdollisuuksistaan. Siellä voi pyytää esimerkiksi turskaa ja muita merikalalajeja.
 6. Hardangerfjord: Tämä suuri vuono Länsi-Norjassa tarjoaa mahdollisuuksia kalastukseen, ja alueella voi pyytää muun muassa turskaa ja makrillia.
 7. Romsdalsfjord: Tämä vuono tarjoaa hyviä mahdollisuuksia merikalastukseen, ja siellä voi pyytää esimerkiksi turskaa, sei-ta ja halibuttia.
 8. Mørekysten: Tämä merenrannikkoalue on tunnettu monipuolisista kalastusmahdollisuuksistaan.
 9. Trondheimsfjord: Tämä vuono Trøndelagin alueella tarjoaa erinomaisia mahdollisuuksia merikalastukseen.
 10. Orkla: Orkla on tunnettu erityisesti lohenkalastuksesta.

Muista aina tarkistaa tarvittavat luvat ja kalastussäännöt ennen kalastuksen aloittamista Norjassa.

Jätä kommentti