Missä maissa juodaan eniten alkoholia?

Alkoholin kulutus vaihtelee suuresti maittain ja se on riippuvainen useista tekijöistä, kuten kulttuurista, taloudesta ja lainsäädännöstä. Seuraavassa on joitakin maita, joissa tilastollisesti juodaan eniten alkoholia henkeä kohden vuodessa:

  1. Valko-Venäjä: Tämä maa itäisessä Euroopassa on johtanut usein maailman alkoholin kulutuksen tilastoja.
  2. Moldova: Toinen itäeurooppalainen maa, joka on tunnettu korkeasta alkoholin kulutuksestaan.
  3. Liettua: Liettualla on myös korkea alkoholin kulutus henkeä kohden, erityisesti vahvojen alkoholijuomien osalta.
  4. Venäjä: Venäjällä on pitkä historia alkoholinkulutuksen suhteen, erityisesti vodka on suosittu.
  5. Tšekki: Vaikka Tšekki on tunnettu erityisesti oluenkulutuksestaan, sen kokonaisalkoholinkulutus henkeä kohden on myös korkea.

Nämä tiedot perustuvat keskimääräiseen puhtaaseen alkoholimäärään, joka kulutetaan 15 vuotta täyttäneen henkilön toimesta vuodessa. Muistathan, että vaikka alkoholin kohtuukäyttö voi olla osa monia kulttuureja, liiallinen alkoholin käyttö voi johtaa vakaviin terveysongelmiin ja muihin haittoihin.

MaaKulutus (litraa per henkilö per vuosi)
Valko-Venäjä14.4
Moldova13.9
Liettua13.2
Venäjä11.7
Tšekki11.6
Saksa11.4
Suomi10.7
Ranska10.5
Iso-Britannia10.1
Australia9.7
Mitkä ovat maailman suosituimmat alkoholijuomat?
  1. Olut: Olut on maailman suosituin alkoholijuoma. Vuonna 2020 globaali oluen myynti oli arviolta noin 188,79 miljardia litraa (Statista, 2020).
  2. Viini: Viini on myös erittäin suosittu maailmanlaajuisesti. Vuonna 2020 globaalin viinin myynnin arvioitiin olevan noin 24,3 miljardia litraa (Statista, 2020).
  3. Väkevät alkoholijuomat: Näihin kuuluvat erilaiset juomat, kuten vodka, rommi, whisky, tequila, gini, jne. Väkevien alkoholijuomien globaali myynti oli vuonna 2020 arviolta noin 21,8 miljardia litraa (Statista, 2020).

Jätä kommentti