Millä firmalla on parhaat toimistot?

Toimistotilojen laatu ja innovatiivisuus vaihtelevat suuresti yritysten välillä, ja ”parhaan” määrittely riippuu paljon yksilöllisistä preferensseistä. Seuraavassa on kuitenkin muutamia yrityksiä, jotka ovat saaneet kiitosta innovatiivisista ja työntekijäystävällisistä toimistoistaan:

 1. Google: Googlen pääkonttori Mountain View’ssa, Kaliforniassa (tunnetaan myös nimellä ”Googleplex”) on tunnettu sen rentouttavasta ja leikkisästä ympäristöstä, jossa on mm. liukumäkiä, biljardipöytiä ja meditaatiohuoneita. Googlella on toimistoja ympäri maailmaa, ja ne on usein suunniteltu edistämään luovuutta ja yhteistyötä.
 2. Apple: Apple Park Cupertino’ssa, Kaliforniassa, on upea, avaruusaluksen muotoinen rakennus, joka on suunniteltu olemaan sekä toiminnallinen että kaunis. Rakennuksen suunnittelussa on painotettu ympäristöystävällisyyttä ja luonnonvalon hyödyntämistä.
 3. Facebook: Facebookin pääkonttori Menlo Parkissa, Kaliforniassa, tunnetaan nimellä ”Hacker Square”. Se on suunniteltu edistämään avointa yhteistyötä, ja siellä on monia työntekijäystävällisiä mukavuuksia, kuten gourmet-ruokaa tarjoavia kahviloita ja ravintoloita.
 4. Airbnb: Airbnb:n pääkonttori San Franciscossa on suunniteltu jäljittelemään yrityksen listauksia ympäri maailmaa, mikä luo kotoisan ja kutsuvan ympäristön.
 5. Microsoft: Microsoftin Redmondin kampus Washingtonissa on kuin pieni kaupunki, jossa on kauppoja, ravintoloita ja jopa urheilukenttiä.

Nämä yritykset ovat investoineet merkittävästi toimistotiloihinsa luodakseen ympäristöjä, jotka edistävät työntekijöiden hyvinvointia, yhteistyötä ja luovuutta. Kuitenkin, on tärkeää huomata, että hyvä toimistoympäristö ei rajoitu pelkästään fyysiseen tilaan, vaan myös hyvään yrityskulttuuriin, joustaviin työaikoihin ja työntekijöiden arvostukseen.

Mitä Googlen toimistoissa on?

Googlen toimistot, erityisesti sen pääkonttori Mountain View’ssa, Kaliforniassa, tunnetaan nimellä ”Googleplex”. Ne ovat tunnettuja ainutlaatuisesta ja leikkisästä designistaan, joka edistää luovuutta ja yhteistyötä. Tässä on joitakin piirteitä, joita löytyy useimmista Googlen toimistoista:

 1. Avoin pohjaratkaisu: Googlen toimistoissa on tyypillisesti avoimet pohjaratkaisut, jotta yhteistyö ja kommunikaatio työntekijöiden välillä on helpompaa. On olemassa myös hiljaisia tiloja, joissa työntekijät voivat keskittyä tai pitää kokouksia.
 2. Rento ilmapiiri: Googlen toimistoissa on usein epämuodollinen ja rento ilmapiiri. Esimerkiksi, työntekijöillä saattaa olla pöytäjalkapallo, pingispöydät ja jopa liukumäet tai kiipeilyseinät.
 3. Viihtyisät lepotilat: Usein löytyy mukavia sohvia, nojatuoleja ja jopa nukkumisalueita, jossa työntekijät voivat levätä ja rentoutua.
 4. Ilmainen ruoka ja juomat: Googlen toimistoissa on usein gourmet-kahviloita ja ravintoloita, jotka tarjoavat ilmaista ruokaa ja juomia työntekijöille. Joissakin toimistoissa on myös säännöllisiä ”mikro-kitchen” alueita, joissa on tarjolla välipaloja ja virvokkeita.
 5. Terveys- ja hyvinvointikeskukset: Monissa Googlen toimistoissa on kuntosalit ja hyvinvointikeskukset, joissa on tarjolla erilaisia liikunta- ja wellness-palveluita, kuten joogatunteja tai hieronta.
 6. Luonto ja ulkotilat: Googleplexissa on esimerkiksi yhteisöpuutarha, jossa työntekijät voivat viljellä omia kasviksia. Monissa toimistoissa on myös viihtyisiä ulkotiloja, jossa työntekijät voivat työskennellä tai pitää kokouksia.

Googlen toimistot on suunniteltu kannustamaan luovuutta, innovointia ja yhteistyötä, ja ne tarjoavat työntekijöille monia mukavuuksia. Kuitenkin, kuten kaikissa työpaikoissa, toimistoympäristön merkitys voi vaihdella henkilökohtaisten mieltymysten ja työtyylin mukaan.

Jätä kommentti