Mikä on maailman suurin järvi?

Maailman suurin järvi pinta-alaltaan on Kaspianmeri. Vaikka sen nimi viittaa mereen, se on itse asiassa suolainen järvi, ei meri. Kaspianmeri sijaitsee Aasiassa Venäjän ja Iranin välissä, ja sen pinta-ala on noin 371 000 neliökilometriä.

Tässä taulukko maailman suurimmista järvistä niiden pinta-alan mukaan:

JärviPinta-ala (neliökilometriä)Maat
Kaspianmeri371,000Venäjä, Kazakstan, Turkmenistan, Iran, Azerbaidžan
Yläjärvi82,414Kanada, Yhdysvallat
Victoriajärvi69,485Tansania, Uganda, Kenia
Huronjärvi59,596Kanada, Yhdysvallat
Michiganjärvi58,016Yhdysvallat
Tanganjikajärvi32,893Tansania, Kongon demokraattinen tasavalta, Burundi, Sambia
Baikaljärvi31,500Venäjä
Suurjärvet31,328Kanada, Yhdysvallat
Nyasajärvi (Malawijärvi)30,044Malawi, Mosambik, Tansania
Suurjärvi27,744Kanada

Tämä lista perustuu pinta-alaan, mutta on hyvä huomata, että järven tilavuus voisi antaa eri tulokset. Esimerkiksi Baikaljärvi on maailman syvin järvi, ja sillä on suurin tilavuus makeaa vettä maailmassa.

Järvet matkustuskohteina Top 8

  1. Baikaljärvi, Venäjä: Tämä on maailman syvin ja tilavuudeltaan suurin makean veden järvi, joka tunnetaan myös sen uskomattoman kirkkaasta vedestään ja kauniista ympäristöstään.
  2. Plitvice-järvet, Kroatia: Tämä järviyhdistelmä sisältää 16 terassimaista järveä, jotka yhdistyvät vesiputouksiin ja sillat yhdistävät järviä toisiinsa. Se on osa UNESCOn maailmanperintökohdetta.
  3. Bled-järvi, Slovenia: Tämä järvi on tunnettu kauniista saarestaan, jossa on historiallinen kirkko, sekä lähellä olevasta keskiaikaisesta linnasta.
  4. Peyto-järvi, Kanada: Tämä kirkkaan turkoosi järvi sijaitsee Kanadan Kalliovuorilla ja on erityisen kaunis kesäkuukausina, kun sulava lumi lisää veden mineraalipitoisuutta, mikä tehostaa veden väriä.
  5. Kawaguchi-järvi, Japani: Tämä on yksi viidestä järvestä, jotka sijaitsevat lähellä ikonista Fuji-vuorta Japanissa. Se tarjoaa upeita näkymiä vuorelle ja sen ympäröivään luontoon.
  6. Taupo-järvi, Uusi-Seelanti: Tämä on maan suurin järvi, joka sijaitsee lähellä monia aktiivisia geotermaalisia alueita, kuten geisirejä ja kuumia lähteitä.
  7. Titicaca-järvi, Peru/Bolivia: Tämä on maailman suurin korkealla sijaitseva järvi. Se on tunnettu kelluvista totora-ruokokaisloista tehdyistä Uros-saarista.
  8. Como-järvi, Italia: Tämä järvi on tunnettu kauniista maisemistaan, upeista huviloistaan ja pitkästä historiastaan.

Jätä kommentti