Kuinka usein auto kannattaa pestä?

Auton pesuväli riippuu monista tekijöistä, kuten siitä, kuinka usein autoa käytetään, missä olosuhteissa se käytetään ja kuinka paljon se altistuu lialle ja erilaisille sääolosuhteille.

Yleinen suositus on pestä auto noin kahden viikon välein tai ainakin kerran kuukaudessa. Tämä kuitenkin riippuu siitä, kuinka likainen auto on. Jos auto on erityisen likainen, se kannattaa pestä heti.

Joissakin olosuhteissa auto kannattaa pestä useammin. Esimerkiksi, talvella, kun tiet on suolattu, auton pesu voi olla tarpeen useammin suolan aiheuttamien vaurioiden ehkäisemiseksi. Myös linnun ulosteet, puun mahla tai hyönteiset voivat vahingoittaa auton maalipintaa, joten ne tulisi pestä pois mahdollisimman pian.

Kun peset autoa, muista pestä myös auton alusta ja pyöränkaaret, missä lika ja suola voivat kerääntyä. Auton sisätilat tulisi imuroida ja pyyhkiä puhtaaksi säännöllisesti.

Muista, että liian tiheä auton pesu voi myös vahingoittaa auton maalipintaa, erityisesti jos käytät voimakkaita pesuaineita tai harjoja. Auton kunnossapito on tasapainottelua sen pitämisen puhtaana ja sen välttämisen välillä, että sen maalipinta vahingoittuu.

Autonpesu vinkit

Auton peseminen oikein voi auttaa pitämään sen hyvässä kunnossa ja parantamaan sen ulkonäköä. Tässä viisi vinkkiä auton pesemiseen:

  1. Valitse oikea pesuaine: Älä käytä astianpesuainetta tai muita kotitalouden puhdistusaineita auton pesemiseen. Nämä aineet voivat vahingoittaa auton maalipintaa. Käytä aina autoille tarkoitettua pesuainetta.
  2. Vältä suoraa auringonvaloa: Pesemällä auton varjossa tai pilvisenä päivänä voit välttää pesuaineen tai veden kuivumisen liian nopeasti, mikä voi jättää raitoja tai tahroja auton pintaan.
  3. Käytä kahta ämpäriä: Yksi ämpäri on pesuaineliuokselle, toinen puhtaalle vedelle. Likaisen rätin tai sienen huuhtelu puhtaassa vedessä ennen pesuaineen uudelleen levittämistä auttaa estämään hiekan ja lian naarmuttamasta maalipintaa.
  4. Aloita ylhäältä ja työskentele alas: Pese ja huuhtele auto ylhäältä alaspäin. Näin voit varmistaa, että lika ja pesuaine valuvat alaspäin eivätkä jää kuivumaan auton yläosiin.
  5. Kuivaa auto lopuksi: Älä jätä autoa kuivumaan itsekseen, koska se voi jättää vesitäpliä. Käytä mikrokuituliinaa tai erityistä autonkuivausliinaa auton kuivaamiseen pesun jälkeen.

Muistathan myös, että säännöllinen auton vahaus auttaa suojaamaan maalipintaa, tekee sen vedenkestäväksi ja antaa autolle kiiltävän ulkonäön.

Jätä kommentti