Kotimaan matkailu ideoita kesäksi?

Suomi on täynnä ainutlaatuisia ja hieman erilaisia matkakohteita. Tässä on kymmenen erityistä ehdotusta:

 1. Koli, Pohjois-Karjala: Kolin kansallispuistosta löytyy upeita luontopolkuja ja henkeäsalpaavat näköalat Pieliselle. Voit myös tutustua alueen rikkaaseen kulttuuriperintöön.
 2. Korkeasaari, Helsinki: Korkeasaaren eläintarha tarjoaa mahdollisuuden nähdä eläimiä ympäri maailmaa, ja kesällä saari on helposti saavutettavissa kaupungin vesibussilla.
 3. Petäjävesi, Keski-Suomi: Petäjäveden vanha puukirkko on UNESCO:n maailmanperintökohde, ja se on erinomainen esimerkki perinteisestä suomalaisesta puurakennustaidosta.
 4. Punkaharju, Etelä-Savo: Punkaharjun harjumaisemat ovat suorastaan ikonisia. Voit nauttia luonnosta patikoiden, pyöräillen tai vaikka meloen.
 5. Suomen Joutsen, Turku: Tämä 1902 rakennettu kolmimastoparkki on nyt museolaiva Aurajoen varrella. Se on osa Forum Marinum -merenkulun museota.
 6. Kakslauttanen, Lappi: Vaikka tämä kuuluisa iglukylä tunnetaan parhaiten revontulista talvella, kesällä voit nauttia yöttömästä yöstä ja Lapin erämaan kauneudesta.
 7. Seitsemisen kansallispuisto, Pirkanmaa: Tämä on erinomainen paikka nähdä Suomen luontoa parhaimmillaan. Voit tutustua syviin kuusikoihin, soihin ja jopa Suomen vanhimpaan mäntyyn.
 8. Pohjanmaan rannikko: Alue on tunnettu tasaisista, loputtomista peltomaisemistaan ja pitkistä hiekkarannoistaan. Merenrantareitti on suosittu pyöräilyreitti.
 9. Malla luonnonpuisto, Kilpisjärvi: Tämä on yksi Suomen vanhimmista suojelualueista ja tarjoaa upeat vaellusmahdollisuudet. Voit ihailla alueen tundraluontoa ja kirkkaita vuoristojärviä.
 10. Alvar Aalto -kohteet, Jyväskylä: Arkkitehti Alvar Aallon suunnittelema Jyväskylän yliopisto ja useat muut kohteet ovat vierailun arvoisia. Voit myös tutustua Aallon kotitaloon ja ateljeehen.

10 Kesäaktiviteetti ideaa Suomessa

 1. Patikointi: Suomen kansallispuistot ja luontopolut tarjoavat upeita patikointimahdollisuuksia. Esimerkiksi Kolin, Pallas-Yllästunturin tai Nuuksion kansallispuistot ovat suosittuja kohteita.
 2. Pyöräily: Monilla paikkakunnilla on hyvät pyöräilyreitit, ja voit jopa vuokrata pyörän päiväksi tai pidemmäksi aikaa. Esimerkiksi Saariston rengastie Turun saaristossa on tunnettu pyöräilyreitti.
 3. Melonta: Suomi on tuhansien järvien maa, joten melontamahdollisuuksia on paljon. Voit vuokrata kanootin tai kajakin ja lähteä tutkimaan lähivesistöjä.
 4. Kalastus: Suomessa on paljon erilaisia kalastusmahdollisuuksia, sekä sisävesillä että merellä. Muista hankkia tarvittavat luvat ennen kalastusta.
 5. Marjastus ja sienestys: Suomen metsät ovat täynnä marjoja ja sieniä kesällä. Muista ”jokamiehenoikeudet”, jotka sallivat marjastuksen ja sienestyksen lähes missä tahansa.
 6. Risteilyt: Voit lähteä risteilylle esimerkiksi Helsingin saaristoon, Saimaalle tai jollekin Suomen lukuisista järvistä.
 7. Birdwatching (Lintujen bongaus): Suomen luonto on täynnä erilaisia lintulajeja, joten lintujen bongaus on suosittu harrastus. Esimerkiksi Liminganlahdella Pohjois-Pohjanmaalla on suuri lintutorni ja informaatiokeskus.
 8. Golf: Suomessa on monia kauniita golfkenttiä, jotka ovat auki kesäkauden ajan.
 9. Luontokuvaus: Suomen luonto tarjoaa upeita mahdollisuuksia valokuvaukseen, olipa kyse sitten maisemista, villieläimistä tai kukista.
 10. Yöttömän yön kokeminen: Kesäkuussa Lapissa aurinko ei laske lainkaan usean viikon ajan, mikä on ainutlaatuinen kokemus. Voit ihailla yötöntä yötä esimerkiksi patikoiden, meloen tai ihan vain rentoutuen luonnon helmassa.

Muista aina kunnioittaa luontoa ja paikallisia asukkaita, kun nautit näistä aktiviteeteista. Hyvää kesää!

Jätä kommentti