Itävallan parhaat vaelluskohteet?

Itävallassa on upea luonto ja lukuisia vaellusreittejä, jotka sopivat kaikentasoisille vaeltajille. Tässä on muutamia suosittuja vaelluskohteita Itävallassa:

 1. Hohe Tauernin kansallispuisto: Tämä on Itävallan suurin kansallispuisto, ja se kattaa kolme osavaltiota: Kärntenin, Salzburgin ja Tirolin. Puisto on tunnettu korkeista vuoristaan, jäätiköistään ja koskemattomasta luonnostaan. Großglockner, Itävallan korkein huippu, sijaitsee tässä kansallispuistossa.
 2. Zillertal Alpit: Tämä alue Tirolissa on tunnettu upeista vuorimaisemistaan ja monista vaellusreiteistään. Voit valita helppoja päiväretkiä tai haastavampia monipäiväisiä retkiä.
 3. Dachstein: Tämä on toinen suosittu vaelluskohde, joka sijaitsee Steiermarkissa. Dachsteinin alueella on monia vaellus- ja kiipeilyreittejä, sekä Dachsteinin jäätikkö.
 4. Wachau: Tämä kaunis alue sijaitsee Itävallan itäosassa Donau-joen varrella. Se on tunnettu viinitarhoistaan, linnoistaan ja historiallisista kaupungeistaan. Alueella on monia helppoja ja keskitason vaellusreittejä.
 5. Seefeld: Tämä kohde Tirolissa on suosittu sekä kesällä että talvella. Kesäisin voit nauttia upeista vaellusreiteistä ja talvisin voit hiihtää.
 6. Neusiedler See – Seewinkel kansallispuisto: Tämä on Itävallan ainoa tasankoalueen kansallispuisto ja se sijaitsee lähellä Unkarin rajaa. Se on tunnettu monipuolisesta linnustostaan ja suolajärvistään. Alueella on monia helppoja kävely- ja pyöräilyreittejä.

Muista aina suunnitella vaellusreittisi huolella, ottaa mukaan tarvittavat varusteet ja noudattaa paikallisia turvallisuusohjeita. Vaellus Itävallan upeassa luonnossa on kokemus, jota et halua missata.

Mitkä ovat Itävallan parhaat nähtävyydet?

Itävallan kauniissa maisemissa on monia kulttuuri- ja luonnonnähtävyyksiä. Tässä muutamia esimerkkejä:

 1. Wien: Itävallan pääkaupunki on täynnä historiallisia nähtävyyksiä, kuten Schönbrunnin palatsi, Hofburgin palatsi ja Pyhän Tapanin katedraali. Voit myös vierailla monissa hienoissa museoissa, kuten Kunsthistorisches Museumissa ja Albertinassa, tai nauttia musiikista Wiener Staatsoperissa.
 2. Salzburg: Tämä kaupunki on kuuluisa Mozartin syntymäkaupunkina, ja siellä on monia nähtävyyksiä, kuten Salzburgin linna ja Mirabellin puutarha. Älä myöskään unohda vierailla vanhassakaupungissa, joka on UNESCO:n maailmanperintökohde.
 3. Innsbruck: Tämä Alppien kaupunki on tunnettu kauniista arkkitehtuuristaan ja upeista vuorimaisemistaan. Voit käydä Ambras-linnassa, kiivetä Nordkette-vuorille tai vierailla Alpenzoo Innsbruckissa.
 4. Hallstatt: Tämä pieni kaupunki on yksi Itävallan tunnetuimmista turistikohteista. Se sijaitsee järven rannalla ja tarjoaa upeat näkymät sekä mahdollisuuden tutustua historiallisiin suolakaivoksiin.
 5. Graz: Tämä kaupunki on tunnettu sen historiallisesta keskustasta, joka on myös UNESCO:n maailmanperintökohde. Voit vierailla Schloss Eggenbergissa tai nauttia näköalasta Schlossbergiltä.
 6. Bregenziin Festspiele: Tämä kuuluisa musiikkifestivaali järjestetään joka kesä Bregenzissä, Bodenjärven rannalla. Festivaalin päätapahtuma on ooppera, joka esitetään kelluvalla näyttämöllä.

Itävallassa on paljon nähtävää ja koettavaa, olitpa sitten kiinnostunut historiasta, kulttuurista, luonnosta tai musiikista.

Mitä ruokia kannattaa syödä Itävallassa?

Itävallan keittiö on tunnettu monipuolisesta ja maukkaasta ruuastaan, joka yhdistelee saksalaisia, unkarilaisia, tshekkiläisiä ja balkanilaisia vaikutteita. Tässä muutamia perinteisiä itävaltalaisia ruokia, joita sinun kannattaa kokeilla:

 1. Wienerschnitzel: Tämä on luultavasti Itävallan tunnetuin ruoka. Se on leivitetty ja uppopaistettu vasikanleike, joka tarjoillaan usein perunasalaatin kanssa.
 2. Apfelstrudel: Tämä on perinteinen itävaltalainen leivonnainen, joka koostuu ohueksi kaulitusta taikinasta, joka täytetään omenoilla, rusinoilla, sokerilla ja kanelilla.
 3. Sacher-torte: Tämä on kuuluisa itävaltalainen suklaakakku, joka on täytetty aprikoosihillolla ja kuorrutettu suklaalla. Se on nimetty Wienin Sacher-hotellin mukaan, jossa se on keksitty.
 4. Gulasch: Vaikka gulasch on peräisin Unkarista, se on myös erittäin suosittu Itävallassa. Itävaltalainen versio on yleensä hieman paksumpi ja sitä syödään usein knödelin (perunataikinasta tehdyn pallon) kanssa.
 5. Tafelspitz: Tämä on perinteinen itävaltalainen ruoka, joka koostuu hitaasti haudutetusta naudanpäästä. Se tarjoillaan usein omena- tai raastekastikkeen, perunoiden ja pinaatin kanssa.
 6. Kaiserschmarrn: Tämä on herkullinen jälkiruoka, joka on sekoitus pannukakkuja ja omelettia. Se on nimetty keisari Franz Josephin mukaan ja tarjoillaan usein rusinoiden, sokerin ja omenahillon kanssa.

Itävallan keittiö on monipuolinen ja maukas, joten sinun kannattaa ehdottomasti kokeilla näitä ja muita perinteisiä ruokia vieraillessasi maassa.

Jätä kommentti